maanantai 8. elokuuta 2016

Postaushaaste: Puolesta vai vastaan?


Hevosen tulisi liikuttaa päivittäin.
Vastaan, koska mielestäni hevosella tulisi olla ainakin 1-2 vapaapäivää viikossa. Niinhän ihmisilläkin on yleensä töistä. 

Lämppärit sopivat vain ravureiksi.
Vastaan, koska tiedän lämppäreitä, jotka ovat ratsuja. Voihan se olla melkoinen projekti saada ravurista ratsu, jos kyseinen heppa on ravuri, mutta se ei pidä paikkaansa, että ne sopisivat pelkästään ravureiksi.




Kirjoja lukemalla ei opi ratsastamaan.
Puolesta. Jos ei ole kertaakaan käynyt hevosen selässä, ei pelkän tekstin perusteella voi tietää, miltä siellä selässä tuntuu. Tietty kirjoista voi joitakin vinkkejä saada ratsastukseen, mutta ratsastamaan niin ei opi.

Satulavyö tulisi kiristää hitaasti asteittain.
Puolesta. Se tuntuu varmasti hevosesta mukavammalle, kun ei suoraa laita vaan vyötä kireälle.

Hevosten tulisi saada tarhata ja laiduntaa laumoissa.
Puolesta, ihan vaan sen takia, että hevonen on laumaeläin. Eli tietty se elää mielummin lajitovereiden kanssa kuin yksin. Ymmärrän toki jos hevonen on sairas tai sillä on joku syy, miksi ei voi olla toisten kanssa samassa.


Selkään tulisi aina nousta hevosen vasemmalta puolelta.
En oikeastaan edes tiedä, että miksi vasen puoli on se oikea puoli nousta selkään :D Kyllä silti itse nousen aina siltä puolelta. Siispä mulla ei edes ole tähän kummoisempaa mielipidettä. En ole puolesta, enkä vastaan.

Hevosta hoidettaessa tai varustettaessa hevosen tulisi olla aina kiinni.
Vastaan, koska itse en ainakaan karsinassa hoidettaessa yleensä laita hevosta kiinni. Riippuu kyllä jonkin verran hevosesta, tai että miten sillä tallilla on tapana tehdä.





Vain kisatulosten perusteella voi sanoa, minkä tasoinen ratsastaja on.
Vastaan. Ei koskaan voi tietää, onko syy vaikka huonoihin kisatuloksiin se, että hevonen jännittää uusia paikkoja tai ei vaan mennyt hyvin. Voi olla, että kotona harjoitellessa on mennyt paljon paremmin, ja vaikka valmentaja ollut todistamassa sitä.


Mitä rikkaampi on sitä pidemmälle ratsastuksessa on mahdollista päästä.
Vastaan. Pitkälle voi kehittyä olematta erityisen rikas. Kunhan on vaan hevonen alla ja valmentaja, joka mahdollistaa sen kehityksen ratsukolle opettamalla ja neuvomalla sitä. Riippuu tietenkin, haluaako vaan päästä kisaamaan vai haluaako muutenkin kehittyä.

Se, miten korkeita esteitä hyppäät, ei kerro siitä, miten hyvä ratsastaja olet.
Puolesta. Voi ehkä hyppiä isoja esteitä, mutta entä jos istunta onkin aivan hirveä, tai jos kyseinen esteratsastaja ei osaa yhtään koulua? Se ei mielestäni ole hyvää ratsastusta.

Ennen oman hevosen ostoa ratsastajalla tulisi olla kokemusta joko vuokra- tai ylläpitohevosesta.
Puolesta. Olisi ainakin mielestäni hyvä tietää, millaista on ratsastaa itsenäisesti ja tehdä kaikkea itse ilman ketään ympärillä.

On tiputtava vähintään 100 kertaa, ennen kuin voi sanoa itseään hyväksi ratsastajaksi.
Hankala vastata tähän. Tämä taitaa olla enemmänkin sanonta, mutta kyllähän sillä voi jotain perääkin olla. :-D

Hevosenomistajan olisi hyvä välillä päästä ratsastamaan muillakin hevosilla kuin vain omallaan.
Puolesta. Se varmasti on hyväksi välillä vaihdella ratsua, että osaa mennä muillakin, eik vaan sillä omalla tutulla hepalla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti